Amsterdamse recherche neemt onderzoek poging liquidatie Almere over

maandag 3 november 2014

Almere - Amsterdam - Het onderzoek naar een poging liquidatie op de Poortdreef in Almere wordt door een Amsterdams rechercheteam overgenomen. De zaak lijkt verband te houden met eerdere (pogingen tot) liquidaties in de hoofdstad. De recherche gaat uit van een gerichte aanslag in het criminele milieu.

De melding kwam in eerste instantie bij de politie binnen als aanrijding,waarbij mogelijk geschoten was. Nader onderzoek wees uit dat de twee inzittendenvan een Golf zaterdagochtend 1 november rond 05.30 uur vanuit een BMW warenbeschoten. De bestuurder van de Golf ? een 26-jarige man uit Weesp - raaktegewond, maar verkeert niet in levensgevaar. De passagier ? een eveneens26-jarige Weespenaar - kwam met de schrik vrij.

Uitgebrande BMW

De inzittenden van de betrokken BMW vluchtten na het schietincident. Hetvoertuig werd rond 7.00 uur uitgebrand aangetroffen op de Aalscholver inMuiderberg. Een zoekactie met ondersteuning van de politiehelikopter in deomgeving leverde geen resultaat op. De politie is op zoek naar getuigen van hetschietincident op de Poortdreef en zoekt daarnaast mensen die gezien hebben datde BMW op de Aalscholver werd gedumpt of die hebben gezien hoe de verdachten hunvlucht hebben voortgezet.Verstoren van groeperingen

Een onderzoekleider van de Amsterdamse recherche laat weten dat de politiealles doet om dit soort geweldsuitbarstingen te stoppen. ?We leggen de focusnaast het opsporen en vervolgen, sterker op het voorkomen van deze misdrijven enhet verstoren van de groeperingen. De recentelijke aanhouding van eenleverancier van vuurwapens en de horecacontrole in de Bentinckstraat waarveertien aanhoudingen bij werden verricht moeten in dat licht worden bezien.?

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Almere | 112 alarmeringen Almere | Goedkoop Tanken in Almere | Supermarkten in Almere | Weerbericht Almere