Twee verdachten aangehouden na vondst grote hennepkwekerij

woensdag 10 februari 2016

Almere - De politie heeft op dinsdag 9 februari een grote hennepkwekerij ontmanteld in een pand aan De Steiger. Twee verdachten zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij.

Na een surveillance bestond het vermoeden dat er in het pand mogelijk een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. Na onderzoek heeft de politie dinsdagmiddag om 14.15 uur een doorzoeking verricht in een pand aan De Steiger. Tijdens de doorzoeking bleek het om een professionele hennepkwekerij te gaan. Er werden in verschillende ruimtes in totaal 3969 hennepplanten aangetroffen en in beslaggenomen. Ook werd een eerdere oogst geconstateerd. De totale waarde van deze kwekerij wordt geschat op 310.000 euro.

Twee verdachten die in het pand aanwezig waren, werden direct aangehouden. Het betreft, een 51-jarige en een 54-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel. Zij zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Heeft u een vermoeden van een hennepkwekerij of ziet u verdachte situaties, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Meer weten over illegale hennepteelt is te vinden op de speciale themapagina.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Almere | 112 alarmeringen Almere | Goedkoop Tanken in Almere | Supermarkten in Almere | Weerbericht Almere