Getuigen gezocht van mishandeling buschauffeur Almere

maandag 24 oktober 2016

Almere - Op zaterdag 22 oktober werd een buschauffeur mishandeld door een passagier. De politie zoekt getuigen.

Rond 17.10 uur kwam een melding van een mishandeling van een buschauffeur bij station Parkwijk. Agenten gingen erheen en troffen het slachtoffer aan. Hij was geslagen door een man die niet had ingecheckt. De chauffeur had de man verzocht om dit alsnog te doen. Hierop werd de man agressief en dreigde de chauffeur te slaan als bleek dat hij weldegelijk had ingecheckt. De man checkte uit en sloeg de buschauffeur vervolgens hard in zijn gezicht. Hierna vluchtte de verdachte. De agenten hebben nog naar de verdachte gezocht in de omgeving, maar troffen hem niet meer aan. Ambulancebroeders ontfermden zich over de buschauffeur. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn neus.

De verdachte is een:

Op het moment van de mishandeling zaten er meerdere passagiers in de bus. De politie zoekt een aantal specifieke getuigen die de mishandeling gezien moeten hebben. We hebben de volgende signalementen van deze personen:

Getuige 1:

Getuige 2:

Bovenstaande vrouwen stapten bij station Parkwijk in lijnbus 6 richting Almere Centrum en vervolgens stapten zij na enkele minuten bij dezelfde bushalte weer uit. De aangever vermoedt dat zij de bus hebben verlaten vanwege het agressieve gedrag en geschreeuw van de verdachte.

Getuige 3 is een meisje dat in gesprek was met de buschauffeur op het moment dat de verdachte verhaal komt halen. Het meisje doet een stap naar achteren als de verdachte uitcheckt met zijn OV-chipkaart en moet hebben gezien dat de buschauffeur daarna een klap in zijn gezicht kreeg. Later spreekt zij de buschauffeur aan om te vragen hoe het met hem gaat. Haar signalement:

De vierde en laatste specifieke getuige die we zoeken is een man die na een kort gesprek met de chauffeur achter de verdachte aan ging en hem aansprak. Even later komt deze man terug naar de buschauffeur, praat even met hem en verlaat daarna de bus. Deze man zou volgens getuigen even later buslijn 6 hebben gepakt in de richting van de Noorderplassen. Zijn signalement luidt als volgt:

Herkent u zich in de signalementen van de bovenstaande getuigen, of heeft u meer informatie over de verdachte, neem dan contact op met de recherche in Almere via 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, kunt u zich ook melden bij www.meldmisdaadaoniem.nl.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Almere | 112 alarmeringen Almere | Goedkoop Tanken in Almere | Supermarkten in Almere | Weerbericht Almere