Almere | straatinfo

verkeersdelict politie meldingen

Achtervolging door Almere

donderdag 12 februari 2015 verkeersdelict

Almere - Een automobilist die er woensdagavond 11 februari bij een controle vandoor ging, werd direct achtervolgd door agenten. Een verdachte kon worden aangehouden.

Rond 19.30 uur waren agenten bezig met een algemeneverkeerscontrole op de Bouwmeesterweg. Een motoragent gaf een automobilist aanhem te volgen richting de controleplaats. De automobilist ging er echter vandooren een achtervolging werd ingezet.

De bestuurder reed via de JP Bakemaweg de busbaan op om het Pirellipad in teslaan en over het fietspad te rijden. Hij reed over de brug over de Tussenring,ging het talud af en vervolgde zijn weg over de Biathlonweg. Hij keerde daar enging door de berm de Tussenring op. Vervolgens reed hij richting de Veluwedreef,waar hij meerdere keren door de berm ging om andere auto?s te ontwijken en doorrood te rijden. Op de A6 aangekomen nam hij de vluchtstrook, ging er bij deafslag Almere Haven af om op de Hogering om zijn as te draaien, terug te rijdenen wederom via een talud naar benedente gaan, nu richtingeen industrieterrein.Daar reed hij door een plantsoen en ging de Literatuurwijk in. De bestuurderbereikte inmiddels hoge snelheden, 70 km/uur waar 30 km/uur is toegestaan.Tevens had hij zijn lichten uitgedaan. Om de veiligheid te waarborgen nam demotoragent afstand. Hij kon wel een spoor van koelvloeistof volgen.

Op de Top Naeffstraat stopte de auto en renden de twee inzittenden weg. Envan hen, een jongen van 17 jaar uit Almere, kon in een woning wordenaangehouden. De andere verdachte werd niet gevonden. In de auto bleek een grotehoeveelheid wietresten te liggen. De Almeerder zit vast, een nader onderzoek isingesteld.

Soortgelijke berichten

Grote verkeerscontrole Almere-Stad
Almere vrijdag 27 maart 2015

Politieonderzoek gezinsdrama Almere afgesloten
Almere woensdag 10 juni 2009

Factuurfraude in Almere (update)
Almere donderdag 17 september 2015

Ramkraak pinautomaat Almere
Almere vrijdag 24 april 2009

Verkeerscontrole Almere Stad-West: 59 bekeuringen
Almere woensdag 13 juni 2012

Getuigen gezocht van mishandeling buschauffeur Almere
Almere maandag 24 oktober 2016

Amsterdamse recherche neemt onderzoek poging liquidatie Almere over
Almere maandag 03 november 2014

Het is niet leuk meer voor overvallers in Almere
Almere woensdag 17 februari 2010

Achtervolging gestolen auto eindigt tegen gevel
Maastricht dinsdag 15 december 2015

Achtervolging van gestolen voertuig
Merkelbeek dinsdag 27 januari 2015

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio