Jongen bleek vuurwerk zelf te hebben afgestoken

donderdag 5 januari 2017

Almere - Maandag 2 januari raakte een jongen gewond door vuurwerk. Dit zou zijn gebeurd nadat een groep jongens vuurwerk naar hem en een vriendje had gegooid. Het blijkt nu dat de vriendjes zelf met vuurwerk hadden gespeeld.

Rond 16.40 uur was de 9-jarige jongen samen met een vriendje aan het spelen in een speeltuintje aan de Jan van Goyenstraat. Een groep jongemannen zou vuurwerk naar hen gegooid hebben waarbij de 9-jarige Almeerder gewond raakte.Zelf afgestoken

De politie stelde een onderzoek in en sprak met getuigen en de twee jongens. Hieruit bleek dat de twee vuurwerk (cobra’s) op straat hadden gevonden, hiervan het kruit eruit hadden gehaald en aangestoken. Hierdoor ontstond een steekvlam waarbij de jongen brandwonden opliep.De twee vrienden waren zo geschrokken van wat er gebeurd was, dat ze het verhaal van de groep jongens verzonnen hadden. Met de jongens en de ouders is een gesprek geweest over wat er is voorgevallen. De politie waarschuwt om gevonden vuurwerk nooit af te steken. Dit vuurwerk dat niet is afgegaan kan veel sneller ontbranden dan normaal vuurwerk.

 

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Almere | 112 alarmeringen Almere | Goedkoop Tanken in Almere | Supermarkten in Almere | Weerbericht Almere