Politie zoekt getuigen van achtervolging

maandag 22 september 2014

Almere - Zondagmiddag 21 september heeft de politie een auto achtervolgd door Almere, eindigend op de Rijksweg A6. De bestuurder van de auto wist te ontkomen. De politie zoekt getuigen.

Rond 14.40 uurfietsten agenten over de Nieuw Calledonistraat, toen er vanlinks een auto kwam rijden die geen voorrang verleende. De auto, een RenaultMegane station met een Belgisch kenteken, kon nog net stoppen, waardoor ze nietin botsing kwamen. De agenten gaven de bestuurder van de auto een stopteken,maar deze ging er met hoge snelheid vandoor over de Fijistraat, Guamstraat omvervolgens op de Spectrumdreef uit te komen. Deagenten volgden de auto op defiets en kregen hierbij hulp vanopgeroepen collega's in een dienstauto. Tijdensde achtervolging moesten enkele spelende kinderen door de weggereden auto opzijspringen.

Spookrijden

Op de Spectrumdreef keerde het voertuig, waarbij de auto de fiets van een vande agenten raakte. Hierna ging de auto ervandoor richting de Rijksweg A6, waarhijuitweek voor een andere auto en ging spookrijden. Na ongeveer 30 meterspookrijden ging de bestuurder weer naar de goede rijbaan om zijn weg tevervolgen richting de A6.De agent raakte niet gewond.

Heeft u informatie?

De politie is op zoek naar getuigen van deze achtervolging. Heeft u ietsgezien of weet u meer over de bestuurder of dit voertuig? Neemt u dan contact opmet de politie in Almere via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Almere | 112 alarmeringen Almere | Goedkoop Tanken in Almere | Supermarkten in Almere | Weerbericht Almere