Man aangehouden na rondlopen met wapens

maandag 31 oktober 2016

Huizen - Na een melding werd zaterdag 29 oktober een man aangehouden die op straat liep en er verdacht uitzag. De man bleek in bezit van wapens. Na zijn aanhouding werd in zijn woning een hennepkwekerij aangetroffen.

Rond 14.50 uur kwam een melding van een verdachte situatie. Een man, geheel in het zwart gekleed en een bivakmuts op zijn hoofd, liep over straat in de Gemeenlandslaan. Agenten gingen erheen en zagen hem lopen. Omdat de agenten niet konden inschatten of de man een gevaar vormde, besloten zij om hem aan te spreken via een megafoon. De man volgde de aanwijzingen van de agenten op, waarna hij kon worden onderworpen aan een veiligheidsfouillering. De agenten troffen een steekwapen en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan in zijn kleding. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De wapens werden in beslag genomen voor onderzoek.

Vanwege de verdachte omstandigheden, waarop de verdachte zich gedroeg, werd diezelfde dag een doorzoeking in zijn huis aan de Schokker gedaan. Hierbij werd een hennepkwekerij aangetroffen met zo’n 540 planten. Deze werd ontruimd en de in beslag genomen hennep werd vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Almere | 112 alarmeringen Almere | Goedkoop Tanken in Almere | Supermarkten in Almere | Weerbericht Almere